Γιώργος Τσανάκας

Ο Ολυμπιακός ποντάρει στην ένταση, περιμένοντας να του έρθει και η ποιότητα…

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ πόνταρε στην ένταση και αυτό του βγήκε για ένα ημίχρονο και κάτι, αλλά από τη στιγμή των αλλαγών και έπειτα, η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε κατακόρυφα. Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας.

Το ποδόσφαιρο δεν θέλει πάντα μπόλικη επεξήγηση. Φτάνει να το αντιλαμβάνεσαι. Και αυτό που φάνηκε σε μεγάλα διαστήματα του ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο, όπως και στο προηγούμενο με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τι εννοούμε; Ο Κάρλος Καρβαλιάλ προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης στους αγώνες του Ολυμπιακού, διαφοροποιώντας τον από αυτόν που είχε μάθει η ομάδα με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ολυμπιακός ποντάρει πλέον στην ένταση. Το έκανε απέναντι στην ΑΕΚ, το έκανε ακόμη καλύτερα κόντρα στον Παναθηναϊκό και για ένα ημίχρονο και κάτι η εμφάνισή του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν καλή, τηρουμένων των αναλογιών. Υπάρχουν ανάγκες στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, οι οποίες πρέπει να καλυφτούν σύντομα και το ποιοτικό έλλειμμα που υπάρχει να περιοριστεί, αποκτώντας και έξτρα βάθος που θα βοηθήσει τον προπονητή στη διαχείριση.

Ο Καρβαλιάλ προφανώς επέλεξε ως εξτρέμ από το ξεκίνημα τον Ρίτσαρντς γιατί θα είχε στο μυαλό του πως ο Βαγιαννίδης θα ξεκινήσει και ήθελε έναν ταχύτατο ποδοσφαιριστή να τον αντιμετωπίσει. Γέμισε τον άξονά του με τρία χαφ και έκοψε το κάθετο παιχνίδι του αντιπάλου, έχοντας ως στόχευση να μπλοκάρει τη δημιουργία του Παναθηναϊκού. Το κατάφερε, ανεβοκατέβαζε ο ίδιος όποτε ήθελε το τέμπο και δεν απειλήθηκε. Με το πέρας του 20λεπτου, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ανεβάζουν τις γραμμές τους κατά μερικά μέτρα και με τα εξτρέμ να ενεργοποιούνται, έγιναν και πιο επικίνδυνοι. Με αποκορύφωμα, να βρουν ένα γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου και να κλείσουν ιδανικά ένα πρώτο 45λεπτο στο οποίο πήραν πολύ υψηλό βαθμό στο τακτικό κομμάτι.

Η ένταση που έβγαζε ο Ολυμπιακός στα μαρκαρίσματα, το γεγονός πως οι παίκτες του πήγαιναν αποφασισμένοι στις μονομαχίες τους και ορισμένα έξυπνα φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής από τους μεσοαμυντικούς του, αποδιοργάνωσαν τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, η αλλαγή της διάταξης σε 4-4-2 από τον Τερίμ, έδειξε να μπερδεύει τους Πειραιώτες και τον Καρβαλιάλ. Σε βαθμό που παρότι ο Πορτογάλος θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, αλλά είδε τις αλλαγές του να μην του δίνουν σημαντικές βοήθειες. Διότι έκαναν μέσα στο χορτάρι πολλά διαφορετικά πράγματα από αυτούς που ξεκίνησαν ως βασικοί.

Ο Ποντένσε μπήκε σε ένα σημείο που θα έβρισκε χώρους, αλλά δεν κατάφερε να φανεί και τακτικά δεν βοήθησε. Ο Αλεξανδρόπουλος βγήκε, μάλλον, νωρίς λόγω της κάρτας που είχε δεχτεί, αλλά μάλλον θα ήταν προτιμότερο να περνούσε εκτός ο τίμιος αλλά ανασταλτικά λίγος Καρβάλιο για να περάσει ο Καμαρά. Θα έχανε δημιουργικά ο Ολυμπιακός; Ενδεχομένως! Μπορεί και όχι, όμως. Δεδομένα, πάντως, δεν θα δεχόταν αυτή την υψηλή πίεση, ούτε θα έβλεπε πολλές φορές τον άξονα κοντά στην περιοχή του να γεμίζει με αντίπαλους ποδοσφαιριστές, αφού ο Βέρμπιτς έκλεινε προς τα μέσα και ο Ιωαννίδης τραβιόταν εκτός «κουτιού».

Η αποχώρηση του Αλεξανδρόπουλου έδειξε να αφήνει τον Έσε μόνο του στα μαρκαρίσματα, αφού δεν έβγαζε καλή χημεία με τον Καμαρά. Η αριστερή πλευρά που ήταν σφιχτή και δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με Ορτέγκα-Ρίτσαρντς, έβγαλε θέματα στη συνέχεια. Και όταν ο μπακ δεν έχει ντουμπλάρισμα από τον συμπαίκτη του, συμβαίνουν φαινόμενα… ΑΕΚ και φαίνεται ο «κάθε» Ορτέγκα να παραπατά. Λογικό, όταν δεν έχει βοήθειες.

Η ισοφάριση του αντιπάλου ήταν ένα μικρό deja vu. Κόρνερ, κεφαλιά αμαρκάριστου παίκτη και γκολ. Απλό, αλλά επαναλαμβανόμενο! Αυτή τη φορά, μάλλον, περισσότερο έφταιγε το man-to-man στον Ιωαννίδη και λιγότερο η αντίδραση. Αφού ο στράικερ του Παναθηναϊκού πήδηξε με τον Μασούρα. Με τον Ρέτσο να έχει χρεωθεί στη φάση για κάποιον περίεργο λόγο τον Βέρμπιτς! Μικρό λάθος; Φτάνει να το πληρώσεις…



Ο Ολυμπιακός έβγαλε μια αντίδραση, έκανε μια «ΟΚ» εμφάνιση και ένα και κάτι ημίχρονο. Είναι σαφέστατο πως πλέον ποντάρει στην ένταση, θέλοντας έτσι να καλύψει την ποιότητα που του λείπει. Πρέπει όμως μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχει πάρει τουλάχιστον έναν στόπερ, ένα οκτάρι (τα στοιχεία του Τσικίνιο ταιριάζουν με αυτά που θέλει) και ίσως και έναν εξτρέμ. Και δεδομένα άπαντες πρέπει να είναι ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τους «ερυθρόλευκους» πιο γρήγορη ομάδα, αφού σε αυτό δείχνουν να υστερούν με τους ανταγωνιστές τους.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x